Breastfeeding problems and their elimination. Diet for breastfeeding mothers
Slauga. Mokslas ir praktika viršelis 2021 T. 2. Nr. 9 (297)
Self-education
Rasa Stundžienė
Vilnius University Faculty of Medicine
Published 2021-09-28
PDF (Lithuanian)

How to Cite

Stundžienė, R. (2021) “Breastfeeding problems and their elimination. Diet for breastfeeding mothers”, Slauga. Mokslas ir praktika, 2(9 (297), pp. 21–29. Available at: https://www.journals.vu.lt/slauga/article/view/24800 (Accessed: 29 March 2024).

Abstract

Kiekviena motinos pieno sudedamoji dalis atlieka tam tikrą funkciją. Jis lengvai virškinamas, skaidomas kūdikio organizme, teikia energijos, saugo nuo infekcijų. Tačiau žindymas ir motinos pienas vaikui suteikia ne tik maistinės vertės, bet ir fizinį bei emocinį saugumą. Mama, glausdama kūdikį prie krūties, užtikrina fizinį ir emocinį artumą, sukuria saugumo jausmą. Tai labai reikalinga kūdikio asmenybės vystymuisi. Tačiau lygiai taip pat reikalinga ir mamai. Žindymas padeda sukurti harmoningą motinos ir vaiko santykį.

Žindymo problemų kyla dažnai ir tai pasitaiko daugeliui moterų. Itin svarbu gerai pradėti žindymą kuo anksčiau (pageidautina per pirmąją valandą po gimdymo), taip pat svarbu spręsti bet kokius iškilusius sunkumus su žindymu. Dauguma žindymo problemų yra vienaip ar kitaip susijusios su žindymo procesu.

PDF (Lithuanian)

Downloads

Download data is not yet available.