Reconnaissance Into Soviet-Era Literature (the collective monograph Tarp estetikos ir politikos: Lietuvių literatūra sovietmečiu/ Between Aesthetics and Politics: Lithuanian Literature of the Soviet Period, edited by Dalia Satkauskytė) - Šidlauskas, Marijus (Colloquia, 2016)
Tarp estetikos ir politikos: Lietuvių literatūra sovietmečiu (kolektyvinė monografija, sudarė Dalia Satkauskytė), Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2015, 520 p., ISBN 978-609-425-143-6