UNESCO support to the development of libraries - Macevičiūtė, Elena (Information & Media, 1994)
UNESCO pagalba bibliotekoms vyksta per įvairius projektus. Vienu metu UNESCO gali teikti pagalbą 3 - 4 projektams, kurių tikslas - pagerinti bibliotekų darbą, likviduoti neraštingumą, kelti išsilavinimo lygį besivystančiose Afrikos, Azijos ir Lotynų Amerikos šalyse. Straipsnyje analizuojami konkretūs projektai viešosioms bei mokyklų bibliotekoms arba jų tinklams kurti, informacijos tarnybų ir bibliotekų veiklai integruoti atskirose šalyse arba tarptautiniu mastu. Autorė aptaria ir vertina šių projektų rezultatus, jų tobulinimo ir plėtros kelius, taikymo kitose valstybėse galimybes.
Keywords: -