Ukrainos internetinės verslo medijos: tipologija ir specifinės savybės - Nikytenko, Viktoriia (Information & Media, 2022)
Straipsnyje pateikiamas naujas žvilgsnis į specifines Ukrainos internetinių verslo medijų ypatybes ir pagrindinius tipologinius veiksnius. Žinios apie verslo medijų segmentavimo tipologinę struktūrą ir ypatybes gali būti panaudotos sudarant rinkodaros planus ir planuojant medijas. Empirinėje straipsnio dalyje pateikiamas išsamus termino „verslo žurnalistika“ apibrėžimas Ukrainos socialinės komunikacijos diskurse, taip pat internetinės verslo medijos tipologija, pagrįsta pasirinktais struktūriniais ir funkciniais bei tipą formuojančiais veiksniais: ekonominiais ir organizaciniais, struktūriniais ir funkciniais, profesiniais ir technologiniais. Straipsnyje, atlikus empirinę analizę ir pasitelkus teorinį pagrindimą, taip pat pateikiamas anksčiau mokslininkų apžvelgtas socialinių verslo medijų funkcijų apibrėžimas.
Keywords: Ukrainos internetinės verslo medijos; tipologija; tipologiniai veiksniai; masinė komunikacija; socialinės komunikacijos diskursas