Asymptotic expansion in the zones of large deviations in terms of Lyapunov's fractions - Saulis, Leonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Tarkime, kad atsitiktiniai dyžiai (at.d.) ξj su vidurkiais  Eξj = 0 ir dispersijomis σj2 = E ξj2 > 0,  j =  1, 2, ... , n, tenkina sąlygą: ∃ dydžiai γ > 0 ir τn > 0 tokie, kad Liapunovo trupmenos Lk, n := ∑j =1n E|ξj|k/ Bnk ≤ (k!)1 + γ/ τnk-2, k =3, 4, ... , Bn2 =  ∑j =1n σj2.Esant patenkintai sąlygai (L*) ir reikalaujant at. d. ξj  tankio funkcijos aprėžtumo, darbe gauti P(Zn ≥ x), Zn = Sn/Bn, Sn = ξ1  + ξ2 + ... + ξn   asimptotiniai skleidimai didžiųjų nuokrypių zonose 0 ≤ x < τn*, kur τn* = {c τn / |ln τn|,  γ = 0,  cγ* τn 1/(1 + 2 γ),   γ = 0.x=0,.  x>o.