Kritinių ir kitų taškų pasiskirstymas kraštiniuose uždaviniuose su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis - Pečiulytė, Sigita; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Šiame straipsnyje nagrinėjamas Šturmo ir Liuvilio uždavinys su viena nelokaliąja dvitaške arba integraline kraštine sąlyga. Analizuojami charakteristinės funkcijos kritiniai taškai, jų priklausomybė nuo nelokaliosios sąlygos parametrų.