Taisyklių sistemų integracijos į įmonės verslo valdymo sistemas problemos ir sprendimai - Vasilecas, Olegas; Avdejenkov, Vladimir (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe nagrinėjamos verslo taisyklių bei taisyklių valdymo sistemų taikymo įmonės resursų valdymo informacinėse sistemose problemos. Išanalizuotos verslo taisyklės, verslo taisyklių valdymo sistemos, jų taikymo galimybės verslo valdymo sistemose. Analizė parodė, kad vienas iš verslo taisyklių taikymo metodų yra verslo taisyklių interpretavimas į duomenų bazių valdymo sistemų trigerius, kurie veikia kaip verslo taisyklės. Darbe pasiūlytas trigerių taikymo verslo valdymo sistemose metodas verslo taisyklių valdymo sistemų pagalba.