Tarpukario Lietuvos periodika matematikos metodikos klausimais - Ragalytė, Birutė; Paukštienė, Alma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje analizuojama tarpukario Lietuvos periodikos straipsniai matematikos mokymo klausimais. Ypatingas dėmesys skiriamas trupmenų mokymui. Taip pat tiriama, kaip tarpukario Lietuvos periodiniuose leidiniuose pateikiama lygčių, procentinių uždavinių sprendimo bei aritmetikos mokymo metodikos.