Prioritetų funkcijų įtaka daugiakriteriniams vertinimams - Podvezko, Valentinas; Podviezko, Askoldas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
PROMETHEE metodas skiriasi nuo kitų daugiakriterinių metodų savo gilesne logika. Metodo pagrindą sudaro taip vadinamos prioritetų funkcijos. Šių funkcijų pasirinkime ir jų parametrų nustatyme aktyviai dalyvauja sprendimą priimantys asmenys. PROMETHEE metodas leidžia naudoti labai įvairias funkcijas, tokiu būdu suteikdamas galimybę geriau atspindėti vertintojo nuomonę. Darbe parodyta alternatyvų vertinimo rangavimo priklausomybė nuo pasirinktų prioritetų funkcijų.