Paslaugos kokybės sąvokos koncepcinė analizė - Besson , Jérémy; Čaplinskas, Albertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Pastarąjį dešimtmetį objektinės komponentinės technologijos peraugoįi paslaugų teikmo technologijas. Paslaugos traktuojamos kaip apmokami viešojo pobūdžio patarnavimai. Tokia paslaugu traktuotė reikalauja planuoti ir užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę. Tačiau paslaugų kokybė gali būti suprantama ir apibrėžiama gana skirtingai. Neakivaizdu, kurią iš šių sampratų ir kokiu mastu tikslinga naudotis, kuriant paslaugoms teikti pritaikytas komponentines sistemas. Straipsnyje bandoma atsakyti š šiuos klausimus, atliekant paslaugų kokybės sąvokos koncepcinę analizę.