Diferencialinio ir integralinio skaičiavimo pradmenų mokymas Lietuvos mokykloje po matematikos mokymo reformos (1929–1940) - Kastickaitė, Joana; Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
LMD L konferencijos darbuose J. Kastickaitės ir J. Banionio straipsnyje „Diferencialinio ir integralinio skaičiavimo pradmenų mokymas Lietuvos mokykloje iki matematikos mokymo reformos (1918–1928)“ aprašytas diferencialinio ir integralinio skaičiavimo pradmenų mokymas iki matematikos mokymo reformos (1918–1928) [5], o šiame straipsnyje aptariamas diferencialinio ir integralinio skaičiavimo pradmenų mokymas po matematikos mokymo reformos (1929–1940). Šiame straipsnyje remiamasi Juozo Stoukaus vadovėliu „Begalinių mažybių analizio pagrindai“ (1925), Antano Juškos vadovėliu „Matematinės analizės pagrindai“ (1934), tuometinėmis aukštesniųjų mokyklų programomis ir to laikotarpio matematikų straipsniais.