Kriterijų reikšmingumo nustatymo metodai - Podvezko, Valentinas; Podviezko, Askoldas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Kiekybinių daugiakriterių (MCDM angl. Multiple Criteria Decision Making) metodų tikslas yra nustatyti geriausią iš lyginamų alternatyvų arba ranguoti jas pagal svarbumą vertinimo tikslo atžvilgiu. Viena iš svarbiausių šių metodų sudedamųjų dalių yra taikomų tyrimuose kriterijų svoriai. Atskirų kriterijų, apibūdinančių tiriamojo objekto įtaką nagrinėjamam tikslui nevienoda, todėl svarbu nustatyti kriterijų reikšmingumą, t. y. jų svorius. Straipsnyje nagrinėjami skirtingi subjektyvūs ekspertų nustatymo metodai, taip pat paminėti objektyvūs ir apibendrinti svoriai.