A. Busilo pedagoginės idėjos tarpukario Lietuvos periodikoje ir pradedamosios matematikos metodikoje - Ragalytė, Birutė; Paukštienė, Alma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Straipsnyje analizuojama, kokias svarbias matematikos mokymui pedagogines idėjas tarpukario Lietuvos periodikoje ir metodikoje pateikė A. Busilas. A. Busilas buvo laboratorinio matematikos mokymo iniciatorius. Straipsnyje pateikiami A. Busilo taikyti laboratorinio matematikos mokymo pagrindiniai principai.