Atsitiktinių dydžių sumos serijų schemoje pasiskirstymo funkcijos asimptotinis skleidinys didžiųjų nuokrypių Kramerio zonoje - Deltuvienė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Darbas skirtas nepriklausomų atsitiktinių dydžių (at.d.) ξ(n)j, j = 1, n, su vidurkiais Eξ(n)j = 0 ir dispersijomis σ(n)2j = Eξ(n)2 serijų schemoje sumos pasiskirstymo funkcijos asimptotinio skleidinio gavimui didžiųjų nuokrypių Kramerio zonoje. Rezultatas gautas remiantis L. Saulio bendrąja Lema 1 [4], apjungiant charakteristinių funkcijų ir kumuliantų metodus. Darbas atskiru atveju praplečia at.d. sumavimo su svoriais rezultatus, gautus S.A. Book [6].