Šturmo ir Liuvilio uždavinio su nelokaliosiomis integralinėmis sąlygomis tyrimas - Skučaitė, Agnė; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje pateikiami nauji rezultatai, gauti tiriant antros eilės baigtinių skirtumų schemos su viena integraline nelokaliąja sąlyga kompleksinės spektro dalies struktūrą. Ištirta kompleksinių tikrinių reikšmių priklausomybė nuo nelokaliųjų sąlygų parametrų. Integralinės sąlygos aproksimuojamos dviem būdais: trapecijų arba Simpsono formule.
Keywords: baigtinių skirtumų schema; nelokaliosios kraštinės sąlygos; kompleksinės tikrinės reikšmės