IS specifikavimo kalbų vidinės kokybės atributų agregavimo ypatumai - Gasperovič, Jelena; Čaplinskas, Albertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje nagrinėjami IS specifikavimo kalbų vidinės kokybės atributų  agregavimo ypatumai. Aptariami agregavimo operatoriai, išskiriamos agreguojamų kalbos vidinės kokybės atributų grupės. Pagrindinis nagrinėjimų tikslas – kiekvieno tipo atributų grupei pasiūlyti tokį kokybės atributų reikšmių agregavimo metodą, kurį panaudojus nebūtų  iškreipta pirminių matavimų prasmė.
Keywords: IS specifikavimo kalba; vidinė kokybė; taksonominė hierarchija; agregavimo metodas