Kritinių ir kitų taškų pasiskirstymas kraštiniuose uždaviniuose su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis - Pečiulytė, Sigita; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Šiame straipsnyje nagrinėjamas Šturmo ir Liuvilio uždavinys su viena nelokaliąja dvitaške arba integralinekraštine sąlyga. Analizuojami charakteristinės funkcijos kritiniai taškai,  jų priklausomybė nuo nelokaliosiossąlygos parametrų.
Keywords: Šturmo ir Liuvilio uždavinys; nelokaliosios kraštinės sąlygos