Studentų pasiekimų analizė naudojant ranginę logistinę regresiją - Murauskas, Gediminas; Radavičius, Marijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Darbe nagrinėjama matematinių gebėjimų įvertinimo problema. Laikoma, kad studento matematinės analizės pažymys yra vienas iš pagrindinių matematinių gebėjimų rodiklių, leidžiantis gana patikimai prognozuoti jo tolesnių matematinės specialybės studijų eigą. Naudojant VU matematinių specialybių studentų duomenis ir ranginį logistinės regresijos su kintančiu masteliu modelį tiriama įvairių veiksnių, tarp jų ir egzaminuojančio dėstytojo vertinimo sistemos, įtaka matematinės analizės pažymiams.
Keywords: matematiniai gebėjimai; pasiekimų analizė; proporcingųjų galimybių modelis; ranginė logistinė regresija; veiksnių sąveika; proporcingųjų šansų modelis