Netiesinis šilumos laidumas dujose - Janavičius, Arvydas Juozapas; Turskienė, Sigita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Panašus netiesinės priemaišų difuzijos kietuose kūnuose uždavinys anksčiau išnagrinėtas įvedus difuzijos koeficientą proporcingą difunduojančių priemašų koncentracijai. Tai patikslina difuzijos proceso modelį ir teorinius priemaišų pasiskirstymo profilius gaunant baigtinį difuzijos greitį. Šiame darbe gautas termodifuzijos koeficientas proporcingas absoliutinei temperatūrai, naudojant klasikinę šilumos laidumo teoriją dujose. Taip pat  aunamas baigtinis šilumos sklidimo greitis (20). Gauti apytiksliai netiesinės termodifuzijos lygties (4) sprendiniai leidžia nustatyti termodifuzijos koeficientus, nagrinėjant eksperimentinius temperatūrų profilius intervale (6) ir jų priklausomybę nuo temperatūros ir slėgio.