Erdvinė klasifikavimo taisyklė su atstumais trimatėje erdvėje - Stabingis, Giedrius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Erdvinė klasifikavimo taisyklės su atstumais (SCRD – Spatial Classification Rule with Distance) metodas yra naudojamas dvimatėje koordinačių sistemoje, o tai apriboja erdvinės informacijospanaudojimą MRI, CT ir kitų trimačių (sluoksninių) vaizdų analizėje. SCRD metodas yra praplečiamas tam, kad jį būtų galima taikyti trimatėje koordinačių erdvėje. Pateikiamas dirbtinis eksperimentas,kuris pademonstruoja SCRD metodo pritaikymo galimybę trimačiams medicininiams ar kitiems panašiems vaizdams, kai yra egzistuojanti mokymo imtis.