Stochastinių logistinių augimo modelių parametrų įvertinimas maksimalaus tikėtinumo metodu - Rupšys, Petras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Darbe nagrinėjami trys stochastiniai logistiniai augimo modeliai: eksponentinis, Verhulsto, Gompertco. Pagrindinis tikslas yra rasti minėtų stochastinių augimo modelių parametrų įvertinimus. Parametrų įvertinimams gauti taikomas maksimalaus tikėtinumo metodas. Stochastinių logistinių augimo kreivių imitavimui naudojamos Milšteino skaitmeninės aproksimacijos.