Apie statistinius eksperimentus stebint H-difuzijas - Grigelionis, Bronius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Darbe yra nagrinėjama ergodiškų griežtai stacionarių difuzinių procesų atvirame intervale (l, r) ⊆ R1 su iš anksto duotu stacionariuoju skirstiniu H, vadinamų H-difuzijomis, parametrinė šeima. Yra rastos formulės tikėtinumo santykių logaritmams stacionariąjų skirstinių tankių bei difuzijos koeficientų terminais, o taip pat aprašytos kreivos H-difuzijų eksponentinės šeimos ir atitinkamos pakankamos statistikos. Rezultatai yra iliustruojami keletu pavyzdžių iš gerai žinomų difuzinių modelių gamtos moksluose bei matematinėje finansų teorijoje.