Atrinkti veiksniai, darantys įtaką MVĮ tvarumo socialiniams ir aplinkos aspektams - Dvorsky, Jan; Kubalek, Jan; Barinova, Dagmar; Androniceanu, Armenia; Khan, Khurram Ajaz (Transformations In Business & Economics, 2024)
Šio straipsnio tikslas – pristatyti reikšmingų veiksnių, darančių įtaką MVĮ požiūriui į jų tvarumo socialinius ir aplinkos aspektus, poveikį. Tyrime analizuojamas trijų svarbių sričių – žmogiškųjų išteklių valdymo, įmonių socialinės atsakomybės ir MVĮ finansų valdymo – poveikis. Empirinis tyrimas, siekiant pagrįsti tyrimo tikslą, buvo atliktas 2022 m. birželio mėn. – apklausa keturiose Višegrado šalyse (V4 šalyse). MVĮ buvo atrinktos atsitiktinės atrankos būdu. Duomenų rinkimą teikė išorinė agentūra, naudodama kompiuterinio interviu internetu (CAWI) metodą. Bendras respondentų skaičius šiame tyrime buvo 1 398. Įmonės finansiniai rezultatai turi didžiausią įtaką formuojantis teigiamam MVĮ požiūriui į socialinę ir aplinkosaugos atsakomybę. Šis veiksnys aiškiai vyravo MVĮ požiūryje. Antras pagal dažnumą veiksnys buvo svarbiausių įmonės finansų valdymo aspektų išmanymas, kuris taip pat labai svarbus MVĮ socialinei atsakomybei ir atsakomybei už aplinką. Kiti veiksniai, kurie reikšmingai formuoja MVĮ požiūrį į socialinę atsakomybę ir atsakomybę už aplinką, yra ĮSA taikymas įmonės veikloje ir jos, kaip priemonės įgyti konkurencinį pranašumą rinkoje, suvokimas ir MVĮ tikėjimas, kad jos gali tinkamai valdyti įmonės finansinę riziką. Trečioji veiksnių grupė gali būti klasifikuojama kaip X2 ir X6. Rūpinimasis darbuotojais ir jų motyvavimas diegti naujoves darbo praktikoje bei tikėjimas, kad ĮSA suteikia įmonei galimybę pritraukti naujų klientų, taip pat formuoja atsakingą MVĮ požiūrį į socialinę ir aplinkosaugos atsakomybę. Įdomu tai, kad teisingas žmogiškojo kapitalo suvokimas įmonėje yra minimalus formuojant šias nuostatas. V4 šalių MVĮ taip pat patvirtino, kad investicijos į darbuotojų įgūdžių gerinimą yra retas reiškinys.