Atsakingumas ir tvarus vartojimas: empirinių duomenų bibliometrinė ir sisteminė literatūros apžvalga - Gomez-Olmedo, Ana M.; Aranega, Alba Y.; Berenguer, Klaus Ulrich (Transformations In Business & Economics, 2024)
Ši bibliometrinė ir sisteminė literatūros apžvalga siekia suteikti naujausią, visapusę ir išsamią sąsajų tarp atsakingumo ir tvaraus vartojimo empirinių tyrimų analizę. Ši apžvalga yra aktuali ir būtina dėl dviejų priežasčių. Pirma, tai pirmoji atlikta bibliometrinė analizė, skirta įvertinti esamų tyrimų veiksmingumą šioje srityje. Antra, nagrinėjamos įžvalgos apie šio tyrimo metu labiausiai išryškėjusias sąvokas ir naujas sąvokas, tokias kaip atsakingas vartojimas. Šiuo tikslu analizuojami 65 straipsniai. Remiantis gautais įrodymais, šioje apžvalgoje pristatomi teoriniai ir vadybos struktūros aspektai, skirti vykdyti vartotojų tyrimų analizę ateityje. Teorinė informacija apibendrina idėjas ir veiksmus, kurie skatintų būtinus pokyčius siekiant priimti tvarų gyvenimo būdą. Informacija apie vadybos veiksnius apibendrina rekomendacijas rinkodaros vadovams dėl to, kaip įgyvendinti veiksmingas strategijas remiantis gautais įrodymais.