Rumunijos vartotojų pritarimas biometrinio mokėjimo saugumo technologijai - Gârdan, Daniel Adrian; State, Olimpia; Gardan, Iuliana Petronela; Baicu, Claudia Gabriela; Hristea, Anca Maria; Moise, Daniel (Transformations In Business & Economics, 2024)
Šiuolaikinės finansinės operacijos reikalauja plataus įvairių technologijų naudojimo. Dėl sudėtingų finansų įstaigų ir jų klientų santykių ir apimties atsirado didžiulis informacijos kiekis ir didėjantis poreikis šią informaciją apdoroti greičiau. Šiuolaikinės telekomunikacijos, internetas ir elektroninės prekybos bei sandorių technologijos yra tik šios dėlionės dalys, kuriomis galima itin dideliu mastu tvarkyti konfidencialią informaciją. Sykiu vis labiau auga poreikis apsaugoti pačią informaciją, jos perdavimą ir kaupimą. Poreikis užtikrinti internetinių kanalų ir internetinių bei ne internetinių operacijų sąsajos saugumą yra kaip niekada aktualus ir labai svarbus tiek verslo klientams, tiek privatiems asmenims. Straipsnyje nagrinėjama, ar modelis, kurį sudaro TAM (ang. Technology Acceptance Model, technologijų priėmimo modelis) ir UTAUT (angl. Unified Theory of Acceptance, and Use of Technology, vieninga technologijų priėmimo ir naudojimo teorija) būdingi kintamieji, aiškinantis sudėtingą ryšį tarp veiksnių, galinčių daryti įtaką biometrinių saugumo technologijų, tiesiogiai taikomų finansinių paslaugų ir mokėjimų srityje, pritaikymui, galioja.