Informacijos atskleidimas ir įmonių technologijų inovacijų poveikis - Yang, Xinyao; Shi, Zheng; Li, Chengxing (Transformations In Business & Economics, 2024)
Informacijos atskleidimas yra esminė priemonė kapitalo rinkos veiksmingumui gerinti. Kaip skatinti kapitalo rinkos plėtrą tobulinant informacijos atskleidimo sistemą, nuolat aktuali priežiūros skyriaus ir akademinio rato tema. Siekiant aptarti giluminį informacijos atskleidimo poveikį įmonėms kapitalo rinkoje, remiantis informacijos teorija ir dinaminės konkurencijos teorija, naudojant 1158 Kinijos biržoje listinguojamų įmonių duomenis apie augančių įmonių rinką (GEM) nuo 2009 iki 2022 m., informacijos atskleidimo įtakas. Taikant daugiamatės regresijos metodą, buvo tiriamas įmonių technologijų inovacijų tarpusavio poveikis. Rezultatai rodo, kad informacijos atskleidimas gali sustiprinti įmonių technologijų naujovių tarpusavio poveikį, kuris gali dar labiau sustiprėti didėjant informacijos atskleidimo keliams ir turiniui. 2020 m. Kinijos GEM įgyvendinta registracijos sistemos reformos politika galėtų paskatinti įmonių technologijų inovacijų tarpusavio poveikį. Nors įmonės, kurių išorinis ir vidinis informacijos aplinkos skaidrumas yra prastesnis, gauna naudos iš teigiamo padidėjusio informacijos atskleidimo laipsnio poveikio, didėjantis informacijos atskleidimo laipsnis daro didelę konkurencinę įtaką įmonių technologijų inovacijų tarpusavio poveikiui. Išvadose ne tik pateikiamos kai kurios priežastinės nuorodos į informacijos apie technologijų naujovių tarpusavio poveikį atskleidimo skatinimą, bet ir patikrinamas GEM registracijos sistemos reformos politinis poveikis ir atskleidžiamas svarbus Kinijos registracijos sistemos reformos vaidmuo gerinant išteklių paskirstymo efektyvumą kapitalo rinkose.