Turistų elgsenos atskleidimas išmaniųjų turizmo technologijų ir socialinės įtakos laikais - Alnasser, Emad Mohammed; Alkhozaim, Sultan Mohammed (Transformations In Business & Economics, 2024)
Šiuo tyrimu siekiama ištirti esamą ryšį tarp suvokiamų išmaniųjų turizmo technologijų ir savęs atitikimo su pasitenkinimu kelionių patirtimi ir turistų laiko peržiūros ketinimu. Be to, šiame tyrime pasitenkinimas kelionių patirtimi buvo naudojamas kaip tarpininkaujantis kintamasis, o elektroninis žodis iš lūpų į lūpas – kaip nuosaikus kintamasis tarp suvokiamų išmaniųjų turizmo technologijų, savęs atitikimo ir turistų laiko peržiūros ketinimų santykio. Tyrime dalyvavo 264 turistai iš įvairių turistinių vietų Saudo Arabijoje. Siekiant šio tyrimo tikslo, tyrime buvo naudojama STATA programinė įranga su SEM (struktūrinių lygčių modeliavimo) metodu. Šio tyrimo išvados parodė reikšmingą ryšį tarp tiesioginio ryšio tarp suvokiamų išmaniųjų turizmo technologijų ir savęs atitikimo su turistų laiko peržiūros ketinimais. Be to, išvados taip pat patvirtino, kad ryšį tarp suvokiamų išmaniųjų turizmo technologijų, savęs atitikimo ir turistų laiko peržiūros ketinimų taip pat moderuoja elektroninis žodis iš lūpų į lūpas ir tarpininkauja pasitenkinimas kelionių patirtimi. Šis tyrimas prisideda prie turizmo pažangos ir su technologijų panaudojimu susijusių teorijų. Paskirties vietų valdytojai ir rinkodaros specialistai gali naudoti išmaniąsias turizmo technologijas, didinti lankytojų lojalumą ir maksimaliai padidinti turistų pasitenkinimą, kad padidintų konkurencingumą ir patirtį. Remiantis šiuo tyrimu, elektroninis žodis iš lūpų į lūpas daro įtaką turistų nuomonei ir ketinimams. Jame pabrėžiama, kad vietos turi sudominti keleivius socialiniuose tinkluose ir skaitmeninėse platformose.
Keywords: suvokiamos išmaniosios turizmo technologijos; savęs atitikimas; pasitenkinimas kelionių patirtimi; elektroninis žodis iš lūpų į lūpas; laikinas pakartotinis ketinimas