Profesinis orientavimas švietimo ir verslo plėtros kontekste - Nazelskis, Eugenijus (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų daktaras Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla Saulėtekio alėja 22, LT-10225, Vilnius Tel. (8 5) 236 68 89 El. paštas: e.nazelskis@gmail.com Straipsnyje nagrinėjama švietimo ir verslo sąsaja profesinio orientavimo srityje. Pagrindžiama profesinio orientavimo teorijos ir sistemos tobulinimo būtinybė, įvertinant Lietuvos verslo raidą užsienyje ir naujų iššūkių profesiniam orientavimui atsiradimą. Analizuojamas profesinio informavimo ir konsultavimo teorinių ribų, užtikrinančių sklandžią Lietuvos verslo plėtrą užsienyje, išplėtimas. Pateikiama specialistų pasiūlos ir paklausos poreikio subalansavimo, specialistų poreikio stebėsenos vykdymo siūlymų. Pagrindžiamas tikslingumas išplėsti Nacionalinės profesionio orientavimo programos kūrimo dalyvių sąrašą, įtraukiant į darbo procesą socialinius partnerius – asocijuotas verslo organizacijas.