Mokymo(si) tikslų ir uždavinių kėlimo, kaip aktualios didaktinės problemos, diskursas - Stonkuvienė, Irena; Nauckūnaitė, Zita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 1/9, LT-01513 Vilnius Tel. (8 5) 266 76 25 El. paštas: irenastonkuviene@fsf.vu.lt Docentė Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus pedagoginio universiteto Lietuvių kalbos didaktikos katedra T. Ševčenkos g. 31, LT-03111 Vilnius Tel. (8 5) 233 08 52 El. paštas: zitanauckunaitė@gmail.com Straipsnyje, remiantis „12–14 m. mokinių mokymo(si) didaktinių problemų ir kai kurių mokymo(si) motyvacijos silpnėjimo priežasčių kiekybiniu tyrimu“, analizuojama bendrojo lavinimo mokykloje egzistuojanti 12–14 m. mokinių mokymo(si) tikslų ir uždavinių kėlimo didaktinė problema mokinių ir mokytojų požiūriu. Pabrėžiama, kad mokiniams nepakankamai sudaromos sąlygos patiems kelti savo mokymosi tikslus ir planuoti veiklą, taip prisiimant atsakomybę už savo mokymąsi, todėl svarbiausias šiuolaikinės didaktikos reikalavimas, kad didaktinio proceso centre būtų mokinys, dar neįgyvendintas.