Mišraus mokymo poreikiai socialinių mokslų studentų ir dėstytojų požiūriu - Butrimė, Edita; Zuzevičiūtė, Vaiva; Jarmakovienė, Justina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Doktorantė, Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto Edukologijos katedra K. Donelaičio g. 58, LT-44044 Kaunas Tel. 8 37 32 78 21 Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto Edukologijos katedra K. Donelaičio g. 58, LT-44044 Kaunas Tel. 8 37 32 78 21 Tyrėja Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto Edukologijos katedra K. Donelaičio g. 58, LT-44044 Kaunas Tel. 8 37 32 78 21 Šiandien studijų sistema kinta veikiama informacinių ir komunikacinių technologijų, todėl stengiamasi derinti tradicines studijas su nuotolinio mokymo elementais – tai mišrusis mokymo(si) būdas. Tačiau Lietuvoje dar nėra gausu tyrimų, kuriuose būtų aiškinamasi, ar aukštosios mokyklos studentams ir dėstytojams mišrusis mokymas(is) yra priimtinas. Todėl pirmoje straipsnio dalyje aptariama mišriojo mokymo(si) samprata. Antroje dalyje analizuojama mokslinė literatūra apie dėstytojų, integruojančių informacines ir komunikacines technologijas į tradicines studijas, poreikius. Trečioje dalyje apžvelgiama mokslinė literatūra apie studentų poreikius, diegiant informacines ir komunikacines technologijas į tradicinę studijų aplinką. Ketvirtoje dalyje pateikiami rezultatai kokybinio tyrimo, kuriuo buvo siekiama išryškinti dėstytojų, kuriančių ir diegiančių mišrųjį mokymą(si), ir studentų, besimokančių mišriuoju būdu, poreikius.