INFORMACIJA APIE AUTORIUS - Vilnensia, Acta Paedagogica (Acta Paedagogica Vilnensia, 2014)
ROBERTAS BARTAŠEVIČIUS – Vilniaus universiteto Edukologijos katedros doktorantas. Mokslinių interesų sritis: švietimo politika. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: robertas.bartasevicius@fsf.stud.vu.lt LILIJA DUOBLIENĖ – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė, Vilniaus universiteto Edukologijos katedros profesorė. Mokslinių interesų sritys: ugdymo filosofija, švietimo politika, tarpkultūrinis ugdymas, medijų raštingumo ugdymas. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: lilija.duoblienė@fsf.vu.lt PLACIDA JASIŪNAITĖ – UAB „Vaikystės sodas“ auklėtoja. Mokslinių interesų sritys: ikimokyklinis ugdymas, dorinis ugdymas, žaidimo metodas. Adresas: Liubarto g. 17, LT-08118 Vilnius. El. paštas: jasiunaiteplacida@yahoo.com ANTANAS KAIRYS – socialinių mokslų (psichologijos) daktaras, Vilniaus universiteto Bendrosios psichologijos katedros lektorius. Mokslinių interesų sritys: laiko psichologija, karjeros psichologija, asmenybės bruožai. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: antanas.kairys@fsf.vu.lt SIMONA KONTRIMIENĖ – Vilniaus universiteto Edukologijos katedros doktorantė. Mokslinių interesų sritys: dvasingumas, dvasingumo ugdymas, hodegetika, dalyko (psichologijos) anglų kalba, psicholingvistika. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: simona.kontrimiene@uki.vu.lt ASTA KRIKŠČIŪNAITĖ – meno pedagogikos magistrė, Šiaulių universiteto Menų fakulteto Muzikos pedagogikos katedros asistentė, Šiaulių universiteto edukologijos krypties doktorantė. Mokslinių interesų sritys: muzikinis ugdymas, pažangos ir pasiekimų vertinimas. Adresas: P. Višinskio g. 25LT-76351 Šiauliai. El paštas: astakrisciunaite@yahoo.com ARŪNAS LAURINAITIS – Kauno technologijos universiteto tarybos narys, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas. Adresas: A. Vienuolio g. 8, LT-01104 Vilnius. El. paštas: arunas.laurinaitis@lpk.lt AUDRONĖ LINIAUSKAITĖ – socialinių mokslų (psichologija) daktarė, Klaipėdos universiteto Psichologijos katedros profesorė. Mokslinių interesų sritys: laiko psichologija, karjeros psichologija, psichologinė gerovė. Adresas: S. Nėries g. 5, LT-92227 Klaipėda. El. paštas: audrone.liniauskaite@gmail.com EUGENIJUS NAZELSKIS – socialinių mokslų (edukologijos) daktaras, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos profesorius. Mokslinių interesų sritys: profesinis orientavimas, žmonių išteklių vadyba. Adresas: Saulėtekio alėja 22, LT-10225 Vilnius. El. paštas: e.nazelskis@gmail.com ZITA NAUCKŪNAITĖ – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė; Lietuvos edukologijos universiteto Lietuvių kalbos ir literatūros didaktikos katedros docentė. Mokslinių interesų sritys: argumentacijos teorija, retorika, kalbos ugdymo didaktika, vertinimas. Adresas: T. Ševčenkos g. 31, LT-03111 Vilnius. El. paštas: zita.nauckunaite@leu.lt BIRUTĖ POCIŪTĖ – socialinių mokslų (psichologijos) daktarė, Vilniaus universiteto Bendrosios psichologijos katedros docentė. Mokslinių interesų sritys: edukacinė psichologija, karjeros psichologija, mokymasis. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: birute.pociute@fsf.vu.lt JO RITZEN – filosofijos daktaras (PhD), Jungtinių Tautų universiteto Mastrichte (Nyderlandai) garbės profesorius, įvairiais savo profesinės karjeros laikotarpiais buvęs Nyderlandų švietimo, kultūros ir mokslo ministru, Pasaulio banko viceprezidentu, Mastrichto universiteto prezidentu. Mokslinių intersų sritys: aukštojo mokslo vadyba, ekonomika ir finansai. Adresas: Keizer Kareplein 19, 6211 TC Mastrichtas, Nyderlandai, tel. (31) 043 3884439. El. paštas: ritzen@merit.unu.edu DIANA STRAKŠIENĖ – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė profesorė, Šiaulių universiteto Menų fakulteto Muzikos pedagogikos katedros vedėja. Moksliniai interesai: muzikinis ugdymas, muzikos refleksija, muzikos terapija. Adresas: P. Višinskio g. 25, LT-76351 Šiauliai. El. paštas: dianastraksiene@gmail.com MARIA TILK – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė, Talino universiteto Edukologijos katedros docentė. Mokslinių interesų sritys: pedagogikos istorija, naratyvas. Adresas: Uus-Sadama 5, Tallinn 10120, Estija. El. paštas: maria.tilk@tlu.ee IEVA URBANAVIČIŪTĖ – socialinių mokslų (psichologijos) daktarė, Lietuvos edukologijos universiteto Psichologijos didaktikos katedros lektorė. Mokslinių interesų sritys: karjeros psichologija, darbo psichologija, mokymosi ir darbo motyvacija. Adresas: Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius. El. paštas: ieva.urbanaviciute@gmail.com VITA VENSLOVAITĖ – socialinių mokslų (edukologijos) daktarė, Vilniaus universiteto Edukologijos katedros lektorė. Mokslinių interesų sritys: ugdymo filosofija, muzikinis ugdymas, fenomenologija ugdyme. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: vitavensl@gmail.com RIMANTAS ŽELVYS – socialinių mokslų (edukologijos) habilituotas daktaras, Vilniaus universiteto Edukologijos katedros profesorius. Mokslinių interesų sritys: švietimo politika, švietimo vadyba, švietimo reformos. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. Tel. (370) 5 266 76 26. El. paštas: rimantas.zelvys@f.vu.lt IRENA ŽUKAUSKAITĖ – socialinių mokslų (psichologijos) daktarė, Vilniaus universiteto Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedros lektorė. Mokslinių interesų sritys: personalo psichologija, psichologinis įvertinimas. Adresas: Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius. El. paštas: irena.zukauskaite@fsf.vu.lt