Pratarmė - Vilnensia, Acta Paedagogica (Acta Paedagogica Vilnensia, 1997)
Šis straipsnių rinkinys skiriamas aktualiems šio meto edukologijos klausimams. Rinkinys sudarytas iš straipsnių, nagrinėjančių lyginamosios ir istorinės pedagogikos, mokyklų vadybos ir hodegetikos temas.