Mokytojų požiūris į kai kuriuos švietimo kaitos valdymo Lietuvoje aspektus - Želvys, Rimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1998)
Siekiant sužinoti Lietuvos mokytojų požiūrį i kai kuriuos švietimo kaitos valdymo aspektus, buvo atlikta nuomonių apklausa. Klausimyną užpildė 117 (t. y. beveik ketvirtadalis) Molėtų rajono mokytojų, dalyvavusių pedagogų atestacijoje. Klausimai buvo susiję su šalies švietimo politikos, vykdomos reformos vertinimu, taip pat Švietimo ir mokslo ministerijos, vietos švietimo skyriaus ir mokyklų vadovų funkcijų pasiskirstymu. Klausta mokytojų nuomonės apie pedagogų rengimą, atestavimą ir kvalifikacijos tobulinimą. Rezultatai rodo, kad daugumos apklaustų mokytojų požiūris i švietimo reformą ir tam tikrų švietimo grandžių funkcijų pasiskirstymą yra neutralus. Pedagogų rengimo, kvalifikacijos tobulinimo ir atestavimo sistema apklaustieji patenkinti iš dalies. Ryškiai neigiamai vertinti Seimo ir Vyriausybės žingsniai sprendžiant švietimo problemas. Apklaustieji pageidautų, kad Lietuvos švietime aktyviau dalyvautų visuomenė bei nevyriausybinės organizacijos.