Savisaugos įgymis ir jo ugdymas - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje nagrinėjama reta įgymių ugdymo problema. Jame schemiškai apžvelgiamas savisaugos įgymio ugdymo turinys, uždaviniai ir metodai. Jame gvildenamos šios pagrindinės sąvokos: savisauga, reakcija, poveikis, atsakas, užuomazga, pojūčio priėmimas, iššūkio atmetimas, susilaikymas nuo atsako, pasirinkimas, prisitaikymas.