Būsimų užsienio kalbų mokytojų požiūris į profesijos kompetencijas - Kriaučiūnienė, Roma (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
LektorėSocialinių mokslų (edukologijos) daktarėVilniaus universitetoUžsienio kalbų institutasUniversiteto g. 5, LT-01513 VilniusTel. (8 5) 268 72 68El. paštas: roma.kriauciuniene@tvm.vu.ltStraipsnyje keliama būsimųjų užsienio kalbų mokytojų dorinių nuostatų ugdymo tobulinimo universitete problema. Dėmesys telkiamas į dorinės nuostatos plėtotei reikšmingą veiksnį – užsienio kalbų studentų požiūrį į mokytojo profesijos kompetencijas. Remiantis diagnostinio tyrimo duomenimis siekiama išsiaiškinti, kaip tiriamieji vertina užsienio kalbų mokytojo kompetencijas: bendrakultūrę, profesinę kalbinę, profesinę pedagoginę ir bendrąją, ir kokią įtaką tai gali daryti būsimų mokytojų dorinėms nuostatoms.
Keywords: bendrakultūrė; profesinė kalbinė; profesinė pedagoginė ir bendroji mokytojo profesijos kompetencijos; būsimieji užsienio kalbų mokytojai; dorinė nuostata