Pedagogų požiūris į mokytojo kompetencijų raišką - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Profesorė socialinių mokslų (edukologijos) habilituota daktarėVilniaus pedagoginio universitetoEdukologijos katedraStudentų g. 39, LT-08106 VilniusTel. (85) 279 00 42El. paštas: martisauskiene@gmail.comStraipsnyje aptariami šiuolaikinės mokyklos pedagogų požiūriai į mokytojo kompetencijos sklaidą. Jie tirti išplėsto atsakymo į klausimą metodu, taikant kokybinę ir kiekybinę duomenų analizę. Tyrimas atskleidė, kad pedagogai dažniausiai kompetenciją saisto su bendravimu, ugdymo procesu, mokytojų pasirengimu, mokytojų asmenybe, mokymosi rezultatais. Duomenys apibendrinami kompetencijos struktūros ir turinio atžvilgiais.
Keywords: kompetencija; požiūris; kompetencijos struktūra; mokytojas; mokinys