MOKYTOJŲ POŽIŪRIS Į INTEGRUOTĄ SVEIKATOS UGDYMĄ IR VAIDMUO JĮ ĮGYVENDINANT - Gudžinskienė, Vida; Česnavičienė, Jūratė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
Profesorė socialinių mokslų (edukologijos) daktarėMykolo Romerio universitetoEdukologijos ir socialinio darbo institutasAteities g. 20, LT-08303 VilniusTel. (8 5) 271 4716El. paštas: vida.gudzinskiene@mruni.euSocialinių mokslų (edukologijos) daktarėLietuvos edukologijos universitetoSveikatos ir fizinio ugdymo katedraStudentų g. 39, LT-08106 VilniusTel. (8 5) 279 0542El. paštas: jurate.cesnaviciene@leu.ltStraipsnyje, remiantis mokslinės literatūros analize, atkreipiamas dėmesys į bendrojo ugdymo mokytojų vaidmenį, įgyvendinant integruotą mokinių sveikatos ugdymą. Pateikiami kokybinio tyrimo rezultatai atskleidžia, kad mokytojai įžvelgia integruoto sveikatos ugdymo svarbą ne tik mokinių bendrosioms kompetencijoms ugdyti (is), motyvacijai rūpintis savo sveikata skatinti ir palaikyti, bet ir savo pačių kompetencijų tobulinimosi aspektu. Subjektyvus mokytojų požiūris atskleidžia jų atsakomybę integruojant sveikatos ugdymą.
Keywords: integruotas sveikatos ugdymas; mokytojai; požiūris; vaidmuo