Valia ir jos reikšmė vertybių internalizacijai - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Žvelgiant į valią, kaip į vertybių internalizacijos mechanizmą, straipsnyje aktualizuojama valios esmė ir funkcijos, atskleidžiamos valios sklaidos ypatybės, išryškinamas geros valios vaidmuo šiame procese. Šalia to analizuojami kai kurie X-XI klasių mokinių valingų siekimų ypatumai ir jų įtaka doriniam elgesiui.
Keywords: Dorinis ugdymas; dorovinės vertybės; dvasinės vertybės; vertybių internalizacija; valia.