Pratarmė - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Leidinio 18 tomą sudaro trys skyriai. Pirmame skyriuje aptariama itin dabar aktuali gyvenimo prasmės atradimo ir dorinio ugdymo problema. Antras leidinio skyrius skirtas kai kurioms profesinio rengimo realijoms aptarti. Trečiame skyriuje atskleidžiamos kai kurios šiuolaikinio mokymo kaitos problemos, visų pirma susijusios su užsienio kalbos mokymu aukštojoje mokykloje, su naujų mokymo metodų ieška. Gana turtingas šio leidinio kronikos skyrius. Jame pristatomos net keturios naujos knygos, galinčios turėti didelę naudą edukologijos teoretikams ir praktikams.