Profesijos mokytojų kompetencijų atitiktis profesijos mokytojo standartui - Martišauskienė, Elvyda; Gaigalienė, Marytė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje analizuojamas profesijos mokytojų požiūris į svarbiausių veiklos sričių, teikiamų profesijos mokytojo standarte (asmenybinio ugdymosi, mokymo modulio planavimo, mokymo ir tobulinimo, profesinio rengimo programos projektavimo, mokyklos ir švietimo sistemos plėtojimo), kompetencijas trimis atžvilgiais: a) bendru jų svarbumo pripažinimu, b) asmeniniu santykiu, reiškiamu noru jas tobulinti, ir c) kvalifikacijos kėlimo sistemos teikiamos pagalbos įvertinimu. Aptariami veiksniai, darantys poveikį tokiam požiūriui.
Keywords: profesijos mokytojas; profesijos mokytojo standartas; kompetencijos; gebėjimai