Lietuvos kolektyvizacija 1947–1952 m.: VKP(b) CK sprendimai ir kontrolė - Pocius, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2018)
Remiantis Rusijos valstybinio socialinės politinės istorijos archyvo dokumentais ir kitais šaltiniais, straipsnyje siekiama atskleisti mažai žinomus VKP(b) CK ir LKP(b) CK kolektyvizacijos politikos Lietuvoje aspektus parodant nuolatinio VKP(b) CK dėmesio ir kontrolės sulaukusius klausimus ir priimtus sprendimus bei bendradarbiavimą su LKP(b) CK.