VLIK’as nuo Madrido iki Vienos: Lietuvos laisvinimo naujos politinės krypties paieškos - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Straipsnyje parodoma, kokių veiksmų ėmėsi pagrindinė lietuvių išeivijos (laisvosios lietuvijos) politinė organizacija VLIK’as, siekdama išlaikyti Vakaruose Lietuvos laisvės bylos aktualumą nuo Madrido iki Vienos konferencijų.
Keywords: sovietinė okupacija; išeivija; Lietuvos laisvinimo veikla; VLIK; Lithuania