Vibraharp: perkusinio-klavišinio instrumento klaviatūros dėklas ir jo naudojimo būdas - Šinkūnas, Marius (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2024)
Šis išradimas (LT6937B) – tai perkusinio klavišinio instrumento (vibrafono, marimbos, ksilofono, ar analogiško) klaviatūros dėklas, skirtas saugiai eksploatuoti ir transportuoti klaviatūrą, kuri yra esminis ir brangiausias šios klasės instrumentų komponentas. Skirtingai nuo žinomų panašios paskirties dėklų, šio dėklo konstrukcijoje yra panaudoti specialūs vidiniai klavišų skirtukai, kurie, uždėjus dėklą ant klaviatūros, įsiterpia į tarpus tarp gretimų klavišų, taip atskirdami juos ir neleisdami jiems susiliesti tarpusavyje, įvairiomis eksploatacijos ir transportavimo aplinkybėmis. Šis dėklas padeda apsaugoti instrumento klaviatūrą nuo nepageidaujamo fizinio poveikio bei sugadinimo, ir leidžia patogiau bei efektyviau sumontuoti ir išmontuoti klaviatūrą, instrumento surinkimo ir išardymo metu.