Эмоциональные прилагательные в связи с их местом в предложении - Скиркевичюте, Б. (Kalbotyra, 1975)
Emocionaliniai-afektyviniai būdvardžiai, sudarantys nominalinės sintagmos dalį, daugiausia pasitaiko prepozicijoje. Prepoziciniai emocionaliniai būdvardžiai žymiai dažniau vartojami su abstrakčiais daiktavardžiais, o postpoziciniai – su konkrečiais daiktavardžiais. Konkretūs daiktavardžiai įgauna perkeltinę abstrakčią prasmę tik derinyje su prepoziciniais emocionaliniais būdvardžiais.