Zum Vergleich des litauischen Futurs mit dem deutschen Futur - Balaišis, Vytautas (Kalbotyra, 1981)
Straipsnyje bandoma palyginti vokiečių kalbos futurą su lietuvių būsimuoju laiku. Abu laikai turi daug panašumų: abiejų kalbų laikai išreiškia ateities veiksmą bei įvairius modalinius niuansus. Pagrindinis jų skirtumas yra tas, kad vokiečių futuras I gali būti pakeistas esamuoju laiku, kai veiksmas turi požymį “nebaigtas ir prasidėjęs”. Vokiečių futuras II atitinka lietuvių kalbos analitinį būsimąjį laiką.