О появлении сочетания аl вместо дифтонга аu в литовских древних личных именах - Юркенас, Ю. (Kalbotyra, 1967)
Asmenvardžiuose, randamuose Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės raštuose, dvibalsis au perteikiamas nevienodai. Daugeliu atvejų šis dvibalsis perteikiamas kaip ov. Tačiau kartais jis paverčiamas į ol.Reikia manyti, kad tokio pakeitimo priežastys buvo šios:1. Pagrindinė dvibalsio au pakeitimo i ol dingstis buvo senųjų vokiškų vardų formų itaka,2. Kai kuriais atvejais šiam pasikeitimui galėjo turėti įtakos ir vadinamoji hipernormalizacija.