К вопросу об аналитическом словообразовании - Микенайте, И. (Kalbotyra, 1975)
Prancūzų kalboje, be sintetinių, yra ir analitinių veiksmažodžių. Tai motyvuoti leksiniai vienetai, semantiškai susiję su daiktavardžiu, kuris yra to analitinio veiksmažodžio daiktavardinis komponentas. Daugiareikšmiai daiktavardžiai paprastai tik viena kuria nors savo reikšme įeina į analitinio veiksmažodžio sudėtį. Kai kuriais atvejais toks veiksmažodis semantiškai vystosi, įgaudamas naujų reikšmių ar reikšmių atspalvių.