Der 11. September – ein Tag verändert die Welt, auch den Wortschatz der Politik - Satkauskaitė, Danguolė (Kalbotyra, 2003)
Straipsnio objektas – leksiniai vienetai, susiję su 2001 m. rugsėjo 11-ąją JAV įvykdytu teroro aktu ir įvykiais po jo. Aptariami politinės kalbos ypatumai, politikos ir žiniasklaidos sąsaja bei jų vaidmuo naujų leksinių vienetų sudarymui ir jų įtvirtinimui kalboje. Pavyzdžiais iš “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, “Die Welt” ir “Frankfurter Rundschau” iliustruojama politinėje kalboje įsivyravusi dichotomija, t. y. pasaulio skirstymas į “gėrį” ir “blogį” siekiant suformuoti tam tikrą visuomenės nuomonę. Straipsnio tikslas – parodyti, kaip teroro įvykiai įtakojo politinį žodyną, išsiaiškinti politinių sąvokų teroro tematika stilistinę bei pragmatinę vertę, nustatyti, kaip pakito žodžių, žodžių junginių bei posakių denotacinės reikšmės, kokią konotaciją jie įgyja naujame kontekste.