Veiksmažodžių tarder, arrêter/s’arrêter, arriver ir risquer konstrukcija su bendratimi - Рашкаускене, С. (Kalbotyra, 1967)
Veiksmažodžiai tarder, arrêter/s’arrêter, arriver ir risquer junginyje su bendratimi savo leksine reikšme iškelia aikštėn bendraties – pagrindinio konstrukcijos prasmės reiškėjo – gramatines reikšmes: a) laiką, nuosaką, kuriuos parodo kalbamųjų veiksmažodžių asmeninės formos, b) papildomas laiko ir veikslo (tarder), veikslo (arrêter/s’arrêter), modalinę veikslo (arriver) ar modalinę (risquer) reikšmes, kurių nežymi bendraties forma. Susilpnėjusi nagrinėjamosios konstrukcijos veiksmažodžių tarder, arrêter/s’arrêter, arriver ir risquer leksinė reikšmė, glaudus jos komponentų savitarpio ryšys bei vartojimas su daiktavardžiais, nusakančiais daiktus ar reiškinius, įgalina tvirtinti, kad minimojo junginio veiksmažodžiai tarder, arrêter/s’arrêter, arriver ir risquer atlieka pagalbinę funkciją.