Apie lingvistinės stilistikos apimtį ir pobūdį - Drazdauskienė, L. (Kalbotyra, 1977)
Straipsnyje, remiantis naujausiais darbais ir anglų kalbos medžiaga, svarstomos lingvistinės stilistikos, besiformuojančio ir didelį susidomėjimą keliančio mokslo, problematikos įvairovė, jo pobūdis ir tikslas. Lingvistinės stilistikos objektas, jo interdisciplinariniai klausimai, manoma, yra išspręsti. Tebėra diskutuojama, ar ji yra deskriptyvinis ar rekomendacinis mokslas. Straipsnyje teigiama, kad jis yra tiek deskriptyvinis, tiek rekomendacinis mokslas, nes, be bendrųjų teorinių lingvistinės komunikacijos proceso klausimų, kaip: kalbos funkcijos, funkciniai stiliai, situacinė kalbos įvairovė, kalbos priemonių efektyvumo apibūdinimas ir kita, lingvistinė stilistika turi rekomenduoti, kaip efektyviai vartoti kalbą. Lingvistinės rekomendacijos aktualios, studijuojant užsienio kalbą, tuo labiau, kad pastaruoju metu anglų kalbos specialistai neigia norminės anglų kalbos priimtinumą kalbantiems gimtąja kalba.